Huurauto Zuid-Afrika

In je Zuid-Afrika-rondreis is een huurauto nog niet inbegrepen. Dit kunnen we wel voor je regelen, tenzij je ervoor kiest om dit zelf te doen. Wij boeken je huurauto Zuid-Afrika bij onze partner SunnyCars. Zij hebben een groot aanbod aan auto's, scherpe prijzen maar vooral ook hele goede huurvoorwaarden waarbij je zeer goed verzekerd bent. Laat ons weten welke auto je wilt, dan geven we de prijs aan je door. 

Huurauto's heb je in allerlei soorten en maten. Van een kleine Volkswagen Up tot minibusjes. De kleinste categorie huurauto die wij aanbieden is niet de allerkleinste en allergoedkoopste categorie. Wij kiezen er namelijk voor dat je ook voldoende ruimte hebt voor je bagage in de achterbak en dat je geen koffers of backpacks op de achterbank hoeft te leggen. Wel zo veilig als je bijvoorbeeld onderweg je auto een keertje parkeert om iets te gaan doen. Dan ziet niet iedereen dat je al je bagage in de auto hebt liggen. 

Creditcard, creditcard, creditcard:
Het allerbelangrijkste, naast een geldig rijbewijs, bij het huren van een auto in Zuid-Afrika is dat je een geldige creditcard hebt op naam van de hoofdbestuurder! Zonder creditcard kun je geen auto huren. De creditcard moet op naam van de hoofdbestuurder staan. Dat is diegene die je als eerste invult op ons boekingsformulier. Je kunt dus geen creditcard lenen van bijvoorbeeld je ouders, dit is echt naamsgebonden.  

Categorie A: Ford Fiesta of gelijkwaardig 
Dit is de kleinste categorie, geschikt voor twee personen. Reis je met meer mensen dan raden we deze categorie af omdat je niet voldoende ruimte hebt voor je bagage. Kosten zijn ongeveer 30,00 euro per dag (uiteraard is dit een schatting, prijzen verschillen dagelijks).

Er passen twee backpacks in de achterbak. Twee koffers past vaak net niet, tenzij het handbagagekoffers zijn. We raden je aan, als je deze auto huurt om een backpack of reistas mee te nemen. 

Verder heeft de auto airconditioning en een radio. Afhankelijk van welke auto beschikbaar is krijg je een automaat of handgeschakelde auto mee. 

Autohuur_Zuid-Afrika_categorie_A.jpg Categorie_A_huurauto_Zuid-Afrika.jpg

Categorie B: Toyota Corolla of gelijkwaardig
Deze categorie van je huurauto in Zuid-Afrika is een tikkie groter dan categorie A. Je kunt met 4 personen met deze auto reizen, maar dan zit je wel heel knus en kun je niet veel bagage meenemen. In de kofferbak is ruimte voor 3 normale (zachte) koffers, reistassen of backpacks. Neem je een harde koffer mee dan passen er slechts twee in. Kosten zijn ongeveer 40,00 euro per dag (uiteraard is dit een schatting, prijzen verschillen dagelijks).

Dit is tevens een comfortabele auto als je met z'n tweetjes reist. Je hebt lekker de ruimte en zeker omdat de afstanden in Zuid-Afrika lang zijn is het prettig om een comfortabele auto te hebben.  

Deze auto heeft ook air conditioning en een radio. De meeste auto's in categorie B zijn handgeschakeld. 

Categorie_B_autohuur_Zuid-Afrika.jpg Autohuur_Zuid-Afrika_categorie_B.jpg

Categorie C: Toyota RAV4 of gelijkwaardig
De ideale huurauto in Zuid-Afrika als je met z'n vieren reist. Het is een stoere bak, die iets hoger op z'n wielen staat. Officeel is het een four-wheeldrive auto, maar die functie heb je nergens nodig. De auto is ruim en er passen vier reistassen of backpacks in de achterbak. Vier koffers past niet, houdt daar rekening mee. Kosten zijn ongeveer 60,00 euro per dag (uiteraard is dit een schatting, prijzen verschillen dagelijks).

Ook deze huurauto heeft air conditioning en een radio. Meestal is deze categorie huurauto Zuid-Afrika een automaat. Dat rijdt wel zo makkelijk, want je hoeft niet te schakelen en je kunt rustig op de weg letten aan de linkerkant. 

Autohuur_Zuid-Afrika_categorie_C.png Zuid_afrika_autohuur_categorie_C.jpg

Auto huren jonger dan 21 jaar: 
Kun je een auto huren als je jonger bent dan 21 jaar? Ja dat kan. Je moet wel minimaal 18 jaar oud zijn. Ben je jonger dan is het helaas niet mogelijk omdat autoverhuurders dat niet aandurven en je je daar niet extra voor kunt verzekeren.
Ben je tussen de 18 en 21 jaar oud dan huur je met een extra Under age pakket. Wij kunnen dit voor je aanvragen bij de verhuurder. Het is niet mogelijk voor elke categorie auto, dus als je dit wilt gaan we kijken naar de mogelijkheden. Je betaalt voor je huurauto Zuid-Afrika per dag ZAR 350,- per jonge bestuurder extra. 

Wat is standaard inbegrepen bij je huurauto Zuid-Afrika:
- Ongelimiteerde kilometers
- WA-dekking van €7,5 miljoen
- Schadeverzekering (CDW)
- Diefstalverzekering (TP)
- Dekking glad-banden-bodem-dakschades
- 24/7 Nederlandstalig noodnummer
- Tankregeling Full-Full
- Extra bestuurder
- Ophalen op de luchthaven en inleveren op de luchthaven 

Wat is exclusief:
- One- way fee Durban - Kaapstad van ca. ZAR 1070,- (€73,-) ter plaatse te betalen. Dit is een vast bedrag voor elke huurauto. 
- GPS pakket
- Jonge bestuurders fee als je jonger dan 21 jaar bent. 

Hoe werkt het ophalen van je huurauto in Zuid-Afrika:
Als je aangekomen bent in Durban op de luchthaven, de douane door bent en je bagage hebt opgehaald ga je je huurauto ophalen. Volg de borden met 'Car Rental', dan kom je uit bij de autoverhuurders. Op je voucher staat bij welke autoverhuurder wij je auto hebben gereserveerd. Bij deze balie lever je de voucher in. Daarna zullen ze vragen naar je geldige rijbewijs én geldige creditcard. Heel belangrijk dat je die hebt!
Onze auto's zijn all-in verzekerd, je hoeft ter plaatse dus helemaal niks meer af te sluiten. Soms probeert de verhuurder dit nog wel. Dat is dus niet nodig!
Je dient ter plekke wel het verhuurcontract te tekenen en zelf de auto te controleren op schades. Dit geef je aan op een schade papiertje en zowel de verhuurder als jij dient hiervoor te tekenen. Ook heel belangrijk dat je dit goed doet, want anders kan de verhuurder je bij het inleveren van de auto verantwoordelijk stellen.
En dan krijg je de sleutel mee. Huurauto's staan buiten geparkeerd. Dan is het een kwestie van bagage inladen, nakijken of de tank vol is en wegrijden maar. Wel handig om alvast je gps in te stellen, dan kun je die route gelijk volgen.  

Autohuur_Zuid-Afrika_auto_ophalen.jpg auto_huren_in_Zuid-Afrika.jpg

Huurauto inleveren op de luchthaven:
Als je reis weer voorbij is lever je de huurauto in op de luchthaven van Kaapstad. Op je voucher van SunnyCars staat het inleveradres. Het is het makkelijkste als je dat op je GPS invoert. Zodra je de luchthaven nadert zie je de borden al staan met 'Car rental return'. Deze borden volg je en daarna zie je borden met de verschillende verhuurders. Volg het bord van jouw verhuurder. Vaak parkeer je je auto in een lijn. Dan is het een kwestie van de motor uitzetten en bagage eruit halen. Check de auto goed dat je niks bent vergeten. Ook het dashbordkastje en de deuren. Een mannetje van de verhuurder komt naar je auto toe om de kilometerstand te controleren en eventuele schade. Heb je schade gereden, meldt dit dan altijd gelijk. Je krijgt ook een klein bonnetje mee van je auto, ook als je geen schade hebt. Bewaar deze goed. Daarna ben je klaar en kun je gaan inchecken voor de vlucht naar huis. . 

Hoe rijdt je in Zuid-Afrika met je huurauto:
Allereerst, je rijdt links. Dat betekent dat je stuur dus aan de andere kant van de auto zit. Natuurlijk is dat even wennen aan het begin. Ineens moet je met links schakelen en spiegel je precies andersom. Vooral op de weg zijn de eerste kilometers wennen. Bijvoorbeeld bij linksaf slaan. Dan moet je het hele kruispunt oversteken en niet gelijk naar links gaan, anders ben je een spookrijder. En de eerste rotonde nemen is heel vreemd. Maar het went snel genoeg en buiten de steden is het vaak ook heel rustig op de weg.

rijden_autohuur_Zuid-Afrika.jpg auto_rijden_autohuur_Zuid-Afrika.jpg

Lange afstanden en de wegen in Zuid-Afrika:
Zuid-Afrika is een immens land, de reisafstanden zijn lang. Een korte reis is al snel drie tot vier uur rijden. De snelwegen zijn goed en rustig, behalve in en rond de steden. Provinciale wegen en kleinere weggetjes zijn een stuk minder goed onderhouden en kunnen vol gaten zitten. Daardoor doe je vaak lang over het laatste stukje omdat je rustig moet rijden. 
In Zuid-Afrika controleert de politie vaak op snelheid, houd je hier dan ook goed aan. De snelwegen zijn vaak leeg en nodigen uit om hard door te rijden, maar vaak liggen bochten niet goed en te hard rijden is erg gevaarlijk. 
In de wildparken mag je niet harder dan 60 km/uur. 
Belangrijk is om in Zuid-Afrika rond te rijden met je deuren op slot, vooral in de steden. Dit is wel zo veilig. 

Tanken:
Er zijn voldoende tankstations in Zuid-Afrika maar wij raden wel aan om niet helemaal je tank leeg te rijden en dan pas te gaan tanken. Doe dit als je nog minimaal een kwart hebt, zodat je nooit zonder komt te staan. Let wel op: bij de tankstations accepteren ze geen creditcards of pinpassen. Je moet contant met Randen betalen. Tanken hoef je niet zelf te doen, dat doet de pompbediende. Je vertelt hem het bedrag waarvoor je wilt tanken of je zegt simpelweg 'full' en rekent ook bij hem af. Vaak was hij ook nog even je ramen, kun je onderweg weer alles helder zien. 

Over Smart Zuid-Afrika

Je individuele Zuid-Afrika reis zo slim mogelijk regelen. Je budget zo inzetten dat je niets mist en alles maximaal beleeft. Want ook jij wilt de wereld ontdekken. Samen onvergetelijke ervaringen opdoen. Met de hulp van ervaren reizigers, die weten hoe je een bijzondere Zuid-Afrika reis het best regelt. Goed gekozen, betaalbaar en zoals jij het wilt. Hoe smart is dat?

Wil je weten hoe het werkt?

Zo werkt Smart Zuid-Afrika

Onze bestemmingen:

Amerika, ThailandIndonesië, CubaMarokkoChina, Zuid-Afrika, Vietnam.
Deze website is onderdeel van Travel Smart.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Vul hier een geldig email-adres in
Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief
Schrijf me in

*Verschijnt max 6x per jaar, zie ook privacybeleid  

Volg ons op:

facebook_2.PNG Instagram.jpg ts-youtube.png twitter.PNG 


Vragen?

Neem contact met ons op >

Email.jpg Telefoon.jpg Whatsapp.jpg

Copyright © Riksja Travel 2017 - KvK 27345112. All rights reserved | Privacybeleid | Cookiebeleid | Disclaimer | Reisvoorwaarden | Sitemap |